گالری تصاویر
پیوندهای مهم
  • پورتال امام خمینی
  • دفتر مقام معظم رهبری
  • ریاست جمهوری
  • معاونت امور مجلس
  • نقشه جامع علمی کشور
  • Ministry of Science, Research and Technology
  • صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی کشور
اخبار > همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی ایران، فستیوال غذای پونا یونیورسیتی 2018 دردانشگاه پونا (هند) افتتاح شد


  چاپ        ارسال به دوست

فستیوال غذای پونا یونیورسیتی 2018 دردانشگاه پونا (هند) افتتاح شد

همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی ایران، فستیوال غذای پونا یونیورسیتی 2018 دردانشگاه پونا (هند) افتتاح شد

بسمه تعالی

همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی ایران

فستیوال غذای پونا یونیورسیتی 2018 در دانشگاه پونا (هند) افتتاح شد

 

همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی ایران، فستیوال غذای پونا یونیورسیتی 2018 با حضوراحمد صادقی، سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران و دیپلمات ها در مومبای، مهدی زارع، رئیس خانه فرهنگ، ویجی کاره، معاون مرکز ارزش های بشریت ورئیس دپارتمان صنایع دفاع و دانشگاه بین المللی پونا، اساتید دانشگاهها، فرهیختگان، هنرمندان)vikram gokhaleهنرپیشه پیشکسوت سینما و تئاتر) دانشجویان، اصحاب اندیشه و صاحبنظر و علاقه مند به هنر از کشورهای مختلف  عصر جمعه 13 بهمن 1396(2 فوریه 2018) درSavitribai Phule Pune University GaneshkhindPune   افتتاح شد.

این فستیوال، با میزبانی رئیس مرکز بین المللی دانشگاه پونا و حضور کشورهایی از: نامیبیا، نپال، گامبیا، تایلند، مالاوی، یمن، بنگلادش، زامبیا، سودان جنوبی، آفریقای جنوبی، عراق، ایران، زیمباوه، موزامبیک، تانزانیا، چین، موریتس، سریلانکا، نیجریه، افغانستان، ترکمنستان و تمامی کشورها از قاره آسیا و آفریقا می باشند،  شرکت داشتند.

فستیوال غذا سالیانه در شهر پونا برگزار می شود. در این جشنواره، علاوه بر نمایش غذاهای ملی هرکشور ، گروههای هنری از کشورهای مختلف برنامه های متنوعی از هنرهای ملی کشورشان را در جشنواره بین المللی غذا اجرا کردند.

هدف از برگزاری این فستیوال، تاثیر آن در همگرایی جوامع و امکان آشنایی شرکت کنندگان با دیگر اقوام و فرهنگ غذایی کشورهای مختلف و ایجاد ارتباط متقابل فرهنگی و اجتماعی شهروندان کشورهای مختلف است.

حضور ایران در جشنواره بین المللی غذا بصورت شاخص و متمایز بود و غذای های ایرانی از نظر تنوع، زیبایی و طعم و مزه یکی از بهترین ها در جشنواره پونا  بود که مورد استقبال شرکت کنندگان قرار گرفت.

در ابتدا جشنواره آقای احمد صادقی، سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مومبای بعد از ظهر جمعه 13 بهمن 1396 با ویجی کاره، معاون مرکز ارزش های بشریت ورئیس دپارتمان صنایع دفاع و دانشگاه بین المللی پونا، دیدار و گفتگو کردند..

سپس، احمد صادقی، سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مومبای در ابتدا ضمن خیرمقدم به شرکت کنندگان  در این جشنواره طی سخنانی گفت: آنچه انسان را از سایر موجودات متمایز می کند و به آن ویژگی می بخشد، سرشت مترقی هویت انسانی او و سنت و میراث فرهنگی است که نسل به نسل در جامعه انسانی منتقل می شود.

وی در ادامه افزود: فرهنگ شیوه زندگی گروهی از انسان ها و مشتمل بر عقاید و سنت های آنان است که معرف ارزش ها و باورهای آنان به طرق و شیوه های مختلف می باشد. فرهنگ بر بینش، قواعد و نهادهای بشری در گستره جامعه جهانی اثرگذار است.

صادقی اظهار داشت: باتوجه به درهم تنیده شدن جهان با سرعتی شگرف در نتیجه جریان قوی اطلاعات و گسترش شیوه های زندگی جهانی و سرعت اینترنت، فرهنگ ها نیز با همین آهنگ به سوی آینده در حرکت هستند.

سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران یادآور شد و گفت: در کنار سایر جنبه های فرهنگ (چون هنر، زبان، موسیقی و مذهب) غذا و آشپزی سازوکاری قدرتمند در هویت آفرینی برای افراد در گستره های جغرافیایی مختلف بوده است.

وی خاطرنشان کرد: شاید ما هنوز به اندازه ای که باید به حیاتی بودن نقش غذا و میزان ارتباط دهنده بودن آن بین فرهنگ و افراد با زمینه های متفاوت در عرصه های زندگی، توجه نداشته ایم.

صادقی افزود: غذا و آشپزی ایرانی در زمره مواردی است که با حوزه ها و مناطق جغرافیایی پیرامون خود شامل آسیای میانه، قفقاز، ترکیه، یونان، عراق و حوزه عربی غرب آسیا و حتی روسیه تبادل تاریخی طولانی داشته است. جنبه های بسیاری از آشپزی و غذایی ایران حتی در شمال هند نیز مشاهده شده و در واقع غدای شبه قاره هند، آناتولی و ایران تاریخچه ای مشترک را با بین النهرین و حوزه مدیترانه در تبادل قرار داده اند.

ایشان در ادامه سخنان خود اظهار داشتند: در نتیجه می توان گفت که غذا بسی فراتر از صرف تغذیه و تأمین ادامه حیات برای افراد بشر ایفای نقش می کند و در عمل نقش واسطه و پیوند دهنده بین مردمِ فرهنگ های متفاوت و فراهم کننده تجارب تازه از این فرهنگ ها برای آنان است.

وی گفت: آیا می توان کسی را یافت که طعم غذای تازه ای در یک رستوران او را به یاد غذایی آشنا به ذائقه اش نیانداخته باشد؟ غذا و آشپزی ایرانی در شهرها و جوامع چند فرهنگی دنیا از جمله در هند و در این شهر (پونا) مقبولیت و جذابیت روزافزون به دست آورده است، زیرا شمار معتنابهی از ایرانی ها در اینجا زندگی می کنند و رستوران های ایرانی این شهر نیز اسم و رسم مشهوری دارند. 

صادقی افزود: انجمن هایی مانند این فستیوال، معرف وجود علاقه و اشتیاق برای شناخت و برقراری پیوند بین فرهنگ ها هستند.

وی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: این رخداد نه تنها اعضای این مجموعه را کنار هم آورده و آنها را نسبت به انواع غذاهای یکدیگر آشنا می سازد بلکه آنها را به حوزه مشترک در این مورد نیز آگاه می سازد. این یعنی یافتن مشابهت ها در بین فرهنگ های موجود در عین بهره مندی از غذاهای لذید یکدیگر است.

شایان ذکر است، احمد صادقی، سرپرست سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران  در مومبای در حاشیه جشنواره غذا، در فضایی صمیمانه با دانشجویان، محققان و پژوهشگران مقیم در پونا دیدار و گفتگو کرد و هموطنان مقیمِ پونا از حضور ایشان در این جشنواره تشکر و قدردانی کردند.

 

تهیه و تنظیم: بخش دیپلماسی عمومی 

سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مومبای

 


٠٩:٣٥ - 1396/11/16    /    شماره : ٤٩٨٩٩٢    /    تعداد نمایش : ١٢٩



خروج




اداره کل ارزیابی و نظارت
سامانه تایید اسناد کنسولی
برای تایید کلیه اسناد کنسولی و دانشجویی اعم از وکالتنامه ، گواهی امضا، تایید مدارک دانشجویی و پزشکی امکان پذیر است
سامانه روادید الکترونیکی
امکان دریافت روادید الکترونیک به صورت برخط در این سامانه تعبیه شده است
سامانه امور کنسولی و ایرانیان
در این سامانه کلیه فرم های کنسولی و قوانین مربوطه درج گردیده است
کليه حقوق اين سايت متعلق است به وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران